Olycka påverkar tågtrafiken till Göteborg

På grund av en olycka i Skövde stod tågtrafiken still under måndagen.
– Eftersom det inträffat på Västra stambanan får det helt klart stor effekt i tågtrafiken, säger Mattias Wejshag vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

ANNONS
|

Det var vid 09.38 som en räddningstjänstenhet tillsammans med insatsledare ryckte ut till Skövde resecentrum efter att en olycka inträffat.

– Just nu hanterar vi avspärrning och arbete på spåren, säger Mattias Wejshag, vakthavande befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg, vid tillfället.

Järnvägstrafiken stod helt still på platsen, något som påverkade resenärer till och från Göteborg och Stockholm. Flera andra stationer, som Falköping och Töreboda, påverkades också av det inträffade.

Det var stopp i tågtrafiken fram till 13.10, meddelar Trafikverket. Men det är fortsatt en del följdförseningar inpå tidig eftermiddagen till följd av händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS