Entrén till Skara Sommarland.
Entrén till Skara Sommarland. Bild: Adam Ihse/TT

Olycka på Skara sommarland

En person har skadats efter att ha blivit träffad av åkattraktionen ”Skepp o’hoj” på Skara Sommarland under söndagen. Enligt polisen ska det vara en anställd som träffats av åkattraktionen och har fått åka till sjukhus med ambulans.
– Man tror att det ska röra sig om någon form av skallskada, säger Anders Wennergren, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

ANNONS
|

Larmet kom in till polisen vid 14:42 på söndagseftermiddagen att en person skadats i samband med en olycka på Skara Sommarland.

– En person har blivit träffad av en karusell och sedan blivit kastad i vattnet, säger Anders Wennergren.

Det rör sig om åkattraktionen ”Skepp o’hoj” och enligt polisen är det en kvinna i 20-årsåldern som är anställd på Skara Sommarland som har skadats.

– Det är oklart skadeläge men personen förs till sjukhus med ambulans, säger Anders Wennergren.

Enligt polisen kan det röra sig om en skallskada på den anställda. Polisen har skrivit en anmälan om vållande till kroppsskada.

ANNONS

”Säkerheten är jätteviktig”

Skara Sommarlands vd Christine Karmfalk bekräftar även hon att en olycka ägt rum. Enligt henne hade en gäst mått dåligt under åkturen.

– Föraren blev då orolig och ska ha klivit ut på plattformen i attraktionen utan att stanna. Då ska hon fått en knuff och ramlat ner från attraktionen, säger hon.

Attraktionen ”Skepp o’hoj” har nu stoppats tills dess att nöjesparken har utrett vad som hänt.

– Säkerheten är jätteviktig för oss så det är klart att man blir förtvivlad. Många av våra anställda är ju ungdomar och det får ju inte hända dem något, säger hon.

– Nu tänker vi på den unga kvinnan som skadats och sedan måste vi göra en utredning om vad som har hänt, som vi alltid gör, fortsätter Christine Karmfalk.

Pressbild av åkattraktionen Skepp o’hoj.
Bild: Jesper Anhede

Tidigare olycka

Det är inte den första olyckan som ägt rum i vattenparken i år. I slutet av maj föll en annan anställd och slog i huvudet efter att ha blivit träffad av samma åkattraktion. Då gjorde polisen en anmälan om arbetsplatsolycka.

Enligt Christine Karmfalk var det en annan typ av olycka. Den ska inte ha ägt rum under drift, utan när en mekaniker undersökte karusellen.

– Det var en annan situation, attraktionen var föremål för teknisk genomgång då. Vi jobbar systematiskt även med mekanikernas säkerhet och har gjort en hel del åtgärder sedan olyckan, säger hon.

ANNONS

LÄS MER:Anställd träffad av attraktion på Skara sommarland – förd till sjukhus

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS