Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Huset som Ingvar Oldsberg nu har sålt utanför Henån har styckats av med en tomt på 3445 kvadratmeter. Bild: Philip Rasmussen
Huset som Ingvar Oldsberg nu har sålt utanför Henån har styckats av med en tomt på 3445 kvadratmeter. Bild: Philip Rasmussen

Oldsbergs storaffär på Orust

Ett Göteborgspar i 30-årsåldern som numera bor i USA, betalade närmare 8,5 miljoner för Ingvar Oldsbergs hus utanför Henån.

– Ja, han fick nästan det han begärde för huset, som ju ligger exklusivt på en egen halvö, säger mäklaren Lennart Thomsen på Svensk Fastighetsförmedling i Henån.

Han och köparna, som önskar vara anonyma så länge, gjorde upp affären helt nyligen. Då hade egendomen varit till salu hos olika mäklare under tio år.

– Oldsberg ville ha en värdering i höstas och då stod det klart att han ville sälja. Flera har visat intresse, men USA-paret har varit ganska angelägna.

Huset ligger på en 5 hektar stor halvö. Men villan är avstyckad och säljs med 3445 kvadratmeter tomt, brygga och sjöbod, samt en gäststuga med egen uteplats.

LÄS MER: Nu säljer Oldsberg sitt drömhus på Orust

Villan byggdes redan 1927 men har byggts om och till genom åren och har i dag fem rum och kök på totalt 125 kvadratmeter.

Ingvar Oldsberg köpte fastigheten 1993 och lät anlägga också en tennisbana, där han flera gånger arrangerat tävlingar med kändisar, till minne av sin allt för tidigt avlidne broder.

– Tennisbanan och ett kansli är avstyckade för sig och ska säljas separat. Sedan äger ju Ingvar också resten av halvön. Men vad som ska hända med den är inte klart i dagsläget, säger Lennart Thomsen.

– Det fanns en förhoppning om att kunna stycka av och sälja tomter där. Men med det utökade strandskyddet (300 meter), kan detta vara problematiskt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.