Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Christer Grändevik
Bild: Christer Grändevik

Okontrollerad brand rasade i villa

En brand rasade i en villa i Ale under onsdagen. Vid halv två-tiden kunde räddningstjänsten dock få kontroll över branden och ingen ska ha befunnit sig i huset.

Omkring kvart över tio på onsdagsförmiddagen kom larmet om en brand i en villa i Nödinge, Ale kommun. Räddningstjänst och polis larmades till platsen.

– Polispatrull är på plats och biträder räddningstjänsten. Vi har spärrat av vägen runt villan tills vidare, sa Anna Göransson, polisens presstalesperson.

Under några timmar brann det okontrollerat i huset och det var oklart om någon fanns kvar i byggnaden.

Vid halv två-tiden fick dock räddningstjänsten kontroll över elden.

– Vi närmar oss sista fasen nu och släcker de sista små brandhärdarna, säger Fredrik Larsson, insatsledare vid Bohus Räddningstjänstförbund, klockan 14.20.

Han berättar att ingen fanns i huset under branden men att fastigheten har omfattande skador. men en del har klarat sig.

– Delar av huset är totalskadat medan andra delar har klarat sig.

Vid 14.30 ska branden vara släckt enligt polisen.

– Branden har troligen startat genom någon kortslutning på utsidan av bostaden. Platsen är avspärrad, och en teknisk undersökning kommer att ske under morgondagen, det finns ingen misstanke om brott, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Väst.

Räddningstjänsten var kvar till 16-tiden enligt Fredrik Larsson.

– Branden var svårsläckt på grund av att det blåste väldigt mycket. Branden började i fasaden och spred sig vidare till vinden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.