Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Oidentifierad man hittad mördad i skogen

Under tisdagsmorgonen anträffade en privatperson en död man i ett skogsområde utanför det idylliska samhället Simlångsdalen. Polisen vet fortfarande inte vem offret är.
– Omständigheterna kring fyndplatsen och den avlidne personen gör att vi misstänker mord, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Bild: Jari Välitalo

Kroppen hittades av en person som var ute och promenerade i ett grönområde strax väster om Simlångsdalen friluftsanläggning öster om Halmstad på tisdagsförmiddagen. Polisen larmades om händelsen klockan 09.58.

– Tekniker har precis kommit dit. Vi har en helikopter ovanför platsen som fotograferar området. Omständigheterna kring fyndplatsen och den avlidne personen gör att vi misstänker mord, berättade Hans Lippens på polisen under förmiddagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mannen blivit skjuten med minst två skott, bland annat ett i huvudet. Polisen vill i nuläget inte kommentera de uppgifterna.

Under tisdagseftermiddagen hade polisen ännu inte lyckats identifiera personen och ett stort område på omkring 100 gånger 100 meter har spärrats av runt platsen där kroppen hittades. Det makabra fyndet gjordes cirka 70 meter från riksväg 25 som går mellan Halmstad och Simlångsdalen.

Sent på tisdagseftermiddagen meddelade polisen att man fortfarande inte visste vem offret var och att kroppen därför har transporterats till rättsmedicin för vidare undersökning.

– Vi har ännu inte lyckats identifiera den här personen och kroppen kommer nu fortsatt att undersökas för att få fram id-uppgifter och för att kunna fastställa en dödsorsak, säger Stefan Gustafsson som likt Hans Lippens arbetar som presstalesman i polisregion Väst.

Hittades vid friluftsområde

Området där kroppen anträffades är ett populärt område för friluftsentusiaster och mannen hittades enligt polisen intill en skogsväg som det går att köra bil till.

– Det är ett naturområde med mycket sjöar omkring, säger Hans Lippens.

Efter att polisens med hjälp av en helikopter fotograferade brottsplatsen från luften fortsatte myndigheten under eftermiddagen att söka av närområdet med hundpatruller. Det är i nuläget oklart hur länge kroppen har legat i terrängen.

– Vi är intresserade av tips, om det är så att någon person har hört eller sett något, då är man välkommen att ringa 114 14. Det är svårt att veta om det handlar om ett dygn eller mer, säger Hans Lippens.

Litet samhälle

Det misstänkta mordet har redan gjort avtryck i det lilla samhället Simlångsdalen där det endast bor omkring 600 människor.

— Det är inte så stort här. Jag har sett både polisbilar och en polishelikopter. Det första jag tänker på är att jag känner många i området och många som bor i närheten av friluftsområdet. Man blir såklart väldigt orolig, säger Lotta Eriksson, som driver Tallhöjdens hotell & restaurang i samhället.

Lotta Eriksson berättar att hon fick kännedom om det misstänkta mordet via media.

Kommer besökare utifrån

— Jag stod med en kund när jag fick höra om det på nyheterna. När något sånt här händer tänker man verkligen till, speciellt när man jobbar kvällstid då det är kolsvart ute, säger Lotta Eriksson.

Hotellägarinnan berättar att det trots att Simlångsdalen är ett litet samhälle rör sig mycket människor i friluftsområdet där mannen hittades död.

– Det är långt ifrån öde. Friluftsområdet är väldigt populärt för hundägare och det kommer även hit mycket folk som inte bor här, säger Lotta Eriksson.

Ingen gripen

Då polisen under tisdagen inte hann bli klara med brottsplatsundersökningen där kroppen hittades kommer den att fortsätta under onsdagen. Under natten kommer området att bevakas av väktare.

Under tisdagskvällen hade polisen inte heller någon misstänkt eller gripen för det misstänkta mordet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.