Snart går Röda ladan ur tiden och på platsen byggs ett trevåningshus för verksamheter och kontor. Ägaren av tomten, Fredrik Söderberg, har redan låtit hämta fyllemassor.
Snart går Röda ladan ur tiden och på platsen byggs ett trevåningshus för verksamheter och kontor. Ägaren av tomten, Fredrik Söderberg, har redan låtit hämta fyllemassor.

Nytt riktmärke i Gottskär

ANNONS
|

Fredrik Söderberg, vd för Söfast AB, köpte Röda ladan med tillhörande tomt för ett par år sedan. Detaljplaneändring och bygglov har processats fram i god fart i samarbete med kommunen.

Redan skulle ladan vara riven och grundarbetet starta om det inte varit för en hyresgäst som ännu inte lämnat ladan.

-Vi har lite problem med hyresgästen, men hoppas kunna lösa frågan snarast, säger Fredrik Söderberg, som verkligen längtar efter att sätta i gång rivningen och få spaden i jorden.

Nybygget, som heter Gottskär Entré, ger arbete för byggbolaget under uppförandet samt ett 20-tal arbetstillfällen när kontors- och verksamhetslokalerna står färdiga.

ANNONS

Fredrik Söderberg har hyresgäster för större delen av Gottskär Entré, som är totalt 1 200 kvadratmeter stort fördelat på tre våningar. Gymmet som hyrt i Röda ladan tidigare kommer tillbaka till moderna fitnesslokaler i plan ett, en frisersalong och en finmekanisk verkstad kommer att hyra i plan två.

-Vi har endast kvar delar av plan tre för uthyrning. Där kommer vi att skapa flexibla kontors- och verksamhetslokaler, säger Fredrik Söderberg.

Fredrik Söderberg, som är Gottskärsbo och ordförande för SS Kaparen som driver EU-projektet Waypoint Gottskär, menar att det är viktigt med nya arbetstillfällen för att Gottskär ska utvecklas från ett sömnigt villaområde till en levande ort.

-Det har inte hänt något här på de senaste femtio åren. De flesta som bor härute tillbringar många timmar i bilköer in till Göteborg. Vi behöver arbetstillfällen för att vända trenden.

Röda ladan, som är ett riktmärke för Gottskär, om än något ruffigt i dagsläget, byggdes på 1920-talet. Där har funnits många verksamheter under årens lopp, bland annat stallade militären in hästar i ladan under andra världskriget. Segelmakeri, båttillverkning, scoutverksamhet, gym och lagerlokal har funnits i ladan.

-Vi tänkte först att det skulle gå att renovera ladan. Men efter att ha kollat elinstallationer, golv och ventilation kom vi fram till att en det vore att slänga in goda pengar efter dåliga, säger Fredrik Söderberg.

ANNONS

Investeringen för Gottskär Entré ligger på runt 16 miljoner kronor. Byggentreprenör är LA-Entreprenad i Göteborg AB.

Fakta: Fastighetsföretag

ANNONS