Nytt försök att sälja hyresrätter på Basunvägen

ANNONS
|

-Vi har diskuterat frågan i styrelsen, men inget beslut är taget i någondera riktningen, säger Inge Sundberg, M-ordförande för Eksta AB.

Det har kommit en förfrågan till Eksta från bostadsrättsföreningen på Basunvägen som under flera år velat köpa ut hyresrätterna. Styrelsen för Eksta tog upp frågan vid sitt senaste möte och beslutade att Ekstas vd, Lars Tirén, ska ta kontakt med föreningen för att sondera terrängen.

-Minst 75 procent av hyresgästerna måste vara med om affären för att den ska kunna bli av, säger Inge Sundberg, som inte sticker under stol med att en försäljning skulle gynna Eksta.

ANNONS

-Vi måste få in kapital i bolaget för att kunna bygga nya hyresrätter, motiverar han sin inställning.

För två år sedan skapade frågan om försäljning av samma område politisk debatt. Då sade en majoritet av Kungsbackabostäders styrelse, som då ägde hyresrätterna på Basunvägen, nej till en försäljning.

Beslutet överklagades av två styrelsemedlemmar, från Folkpartiet och Moderaterna som ville sälja, till kommunfullmäktige.

Efter en lång debatt som också rörde situationen på bostadsmarknaden i Kungsbacka med brist på hyresrätter, beslutade kommunfullmäktige att bostadsföretagets beslut skulle gälla.

Det blev alltså ingen försäljning den gången. Kungsbackabostäders vd, Kjell Löfvendahl, avgick kort efter och Kungsbackabostäder fusionerades med Eksta.

Vid nästa styrelsemöte i Eksta i juni ska bolagets vd rapportera till styrelsen resultatet av de kontakter han haft med bostadsrättsföreningen för Basunvägen.

ANNONS