Nyheten i korthet: Misstänkt terrorförberedelse i Västsverige

En person ha anhållits och flera personer hämtats in till förhör efter att flera tillslag skett i Västsverige tidigt på Lucianatten. Ärendet gäller misstankar om förberedelse för terrorbrott och ett av tillslagen ska ha skett i Lilla Edet. Där vittnar flera om intensiv polisaktivitet under torsdagen.

ANNONS
|

LÄS MER: Terrortillslag i Västsverige – Lilla Edet en av platserna

Det är Säkerhetspolisen som legat bakom insatsen som resulterat i att en person anhållits, misstänkt för bland annat förberedelse alternativt stämpling till terroristbrott. Flera andra personer har hämtats till förhör efter ett antal tillslag som ska ha skett på flera platser i västra Sverige under torsdagsmorgonen.

Enligt Säkerhetspolisen ska det finnas internationella kopplingar i ärendet. Man vill i nuläget inte säga några detaljer kring den gripne eller mer exakt var tillslagen skett.

Personerna som hämtades in till förhör släpptes senare under dagen.

– Det är fortsatt en person som har gripits och som är anhållen misstänkt för förberedelse till terroristbrott, alternativt stämpling till terroristbrott. Förhören med de andra personerna är genomförda och de personerna har kunnat lämna polisstationen, säger Gabriel Wernstedt, pressekreterare på Säkerhetspolisen.

ANNONS
ANNONS