Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ny vattenläcka i Ale ställer till problem

En ny vattenläcka har upptäckts i samband med lagningen av den stora vattenläckan i Ale. Men läckorna ska inte ha något direkt samband med varandra.

Lagningen av den stora vattenläckan i Ale har pågått under hela fredagen. Lennart Karlsson, samordnare på Ale kommun i arbetet med läckan, hoppas att röret ska vara lagat strax efter klockan 16.

– Det är min förhoppning, om allt går som det ska. Just nu är det ett team ute och sätter ihop röret. När det är lagat så ska vattendistributionen vara återställd, men däremot finns det en del återställningsarbete kvar, säger han.

Men under arbetet med den stora läckan har alltså ytterligare en läcka upptäckts.

– Den ska inte vara lika allvarlig, vi har ett team som jobbar där just nu. Vi hittade den för någon timme sedan och räknar med att arbetet kommer ta tre-fyra timmar till.

De olika läckorna ligger ungefär tre mil ifrån varandra och ska enligt Lennart Karlsson inte ha något direkt samband med varandra.

– Det är nog bara slumpen, säger Lennart Karlsson.

Han låter också hälsa att även om vattendistributionen sätts igång med full kapacitet direkt när läckan är lagad så kan det dröja innan läget är åter till det normala.

– Räknar med att innan systemet är återställt och alla vattentorn har fyllts så kan det ta upp emot ett dygn eller ännu mer innan det är helt i balans igen, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.