Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Ny stadsdirektör i Mölndal

Den förre socialchefen Mio Saba Sjösten blir ny stadsdirektör i Mölndal. Hon har varit tillförordnad stadsdirektör sedan Håkan Ahlström fick gå i början av hösten på grund av "en strategisk kursändring".

Mio Saba Sjösten blir ny stadsdirektör i Mölndal. Bild: Emmy Jonsson

– Jag är väldigt nöjd med rekryteringen, säger Kristian Vramsten (M), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Han beskriver Mio som energisk, drivande, analytisk och prestigelös.

– Mio har under sin korta tid som tillförordnad stadsdirektör visat de egenskaper som krävs för rollen. Även i sitt tidigare uppdrag som socialchef under flyktingkrisen har hon visat prov på ett gott ledarskap och omdöme och stresstålighet. Dessa kvalifikationer har sammantaget lett till att vi i hård konkurrens valde Mio som stadsdirektör.

Fick sparken

I slutet av augusti fick den förre stadsdirektören Håkan Ahlström sparken. Kristian Vramsten motiverade då beslutet med en "strategisk kursändring". Men exakt vad denna kursändring innebar ville han inte gå in på.

– Vi har bestämt oss för att inte säga för mycket om det nu, vi kommer tillbaka om det. Mölndal expanderar, och det handlar om att bygga staden med infrastruktur och nya företag, men det handlar också om vad kommunen ska äga. Vi har till exempel redan infört LOV i äldrevården, sade han till GP då.

LÄS MER: Mölndals stadsdirektör får sparken och 1,8 miljoner i avgångsvederlag

Socialchef sedan 2012

Mio Saba Sjösten har varit socialchef i Mölndals stad sedan 2012 och påbörjar sitt nya uppdrag inom kort.

– Jag ser med glädje fram emot denna nya roll och att få fortsätta utveckla kommunen tillsammans med tjänsteorganisation och politiker. Mölndals stad är i tillväxt och har goda förutsättningar, säger Mio Saba Sjösten i pressmeddelandet.

GP har utan framgång sökt Kristian Vramsten.

LÄS MER: Så mycket tjänar kommunernas toppchefer

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.