Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Handbollsklubben Aranäs har länge varit i behov av en ny hall med plats för större publik. Bild: Lisa Henricson

Ny placering för arena i Kungsbacka

Den planerade arenahallen i Kungsbacka får en ny placering och kommunen tar över kostnaden för bygget. På den gamla platsen blir det i stället två fullstora idrottshallar.

Som GP tidigare berättat kom Kungsbacka kommun i höstas överens med fastighetsbolaget Nystad stadsutveckling AB om att bolaget skulle bygga en ny skola för Engelska skolans räkning och även en idrottsanläggning med två hallar, och plats för 2 500 åskådare, på den nuvarande simhallstomten vid idrottsområdet Inlag.
Men nu har kommunen kommit fram till att den tänkta platsen är för trång och att det skulle bli lite utomhusyta för eleverna på skolan. Istället är planen nu att bygga arenahallen söder om det nya badhuset, ut mot Inlags fotbollsplaner. 
– Det blir en bättre långsiktigt lösning och vi kan samutnyttja den med fotbollen. Även föreningarna är positiva, säger kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M).

Handbollsklubben Aranäs har länge kämpat för en ny hall och beskedet innebär att de behöver fortsätta söka dispens från handbollsförbundet för att få spela hemmamatcher ytterligare längre tid. De två nya idrottshallarna väntas stå klara hösten 2020 och målet är att arenahallen ska vara färdig hösten 2021.
– Även om det blir något försenat bedömer vi att den nya helhetslösningen på sikt blir bättre också för HK Aranäs, både för våra ungdomslag och elitlag, säger klubbens ordförande Mattias Hallendorff i ett pressmeddelande.

När det gäller finansieringen blir det nu kommunen som ska stå för notan för den arenahallen. Vad den kommer att kosta är ännu oklart, men att det handlar om stora belopp råder det ingen tvekan om.
– Det är dyrt, men det finns ett stor behov av fler idrottsanläggningar i Kungsbacka. Som kommun måste vi prioritera, men det kommer att bli lite tufft, säger Hans Forsberg.
Frågan bereds och ska behandlas i kommunstyrelsen i april och slutligen avgöras i fullmäktige.