Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Nu kan 40+ boka vaccintider i VGR.
Nu kan 40+ boka vaccintider i VGR. Bild: Johan Nilsson/TT

Nu kan alla över 40 år boka vaccinering i Västra Götalandsregionen

Nu släpps vaccintider för alla över 40 år i Västra Götaland tidigare än tänkt. De som är födda 1981 och tidigare kan nu boka en tid. Samtidigt lägger regionen en brasklapp om att det är ont om vaccin – och därmed ont om tider.

Vaccinbokningen i Västra Götalandsregionen har hittills varit öppen för alla över 45 år (födda 1976 och tidigare). I fredags meddelade Västra Götalandsregionen att de som är över 35 år (födda 1986 och tidigare) skulle kunna boka tid för vaccinering från och med 30 juni.

Men redan nu under tisdagen har bokningen öppnat för alla över 40 år (födda 1981 och tidigare).

– Vi har kommit så pass långt i nuvarande åldersgrupper att vi nu kan släppa på ytterligare en åldersgrupp. Det känns bra att få chans att erbjuda fler av våra invånare möjligheten att boka tid för vaccination, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i VGR, i ett pressmeddelande.

Halland sänker till 30 år

I Region Stockholm sänkte man vaccinationsåldern till 40 år redan i början av juni – nu kan man boka en tid om man är över 35 år. I Region Skåne är vaccineringen också öppen för alla över 35 år och i Region Halland kan man från tisdag boka en tid om man är 30 år och äldre. Redan på onsdagen sänker Halland dock åldersgränsen till 27 år.

LÄS MER: Stockholm sänker vaccingräns till 1981

På tisdagsmorgonen uppdaterades även Västra Götalandsregionens hemsida om vaccin:

”Från den 22 juni kan du som är född 1981 eller tidigare samt du i riskgrupp över 18 år boka tid.”

Samtidigt lägger man en brasklapp om att det är ont om vaccin: ”Därför är det också ont om tider.”

Regionen skriver även i ett pressmeddelande att det kan ”ta tid innan alla vaccinatörer hunnit att uppdatera sina bokningssystem”. Planen är fortfarande att de över 35 år (födda 1986 och tidigare) ska kunna boka en tid för vaccinering från och med 30 juni.

LÄS ÄVEN: Guide: Så bokar du tid för vaccinering

LÄS MER: Klart: Då får 35-åringarna boka vaccin i regionen

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.