Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter några varma veckor sjunker nu temperaturerna igen. Under natten till lördag kan det till och med bli snö.  Bild: Hasse Holmberg / TT
Efter några varma veckor sjunker nu temperaturerna igen. Under natten till lördag kan det till och med bli snö. Bild: Hasse Holmberg / TT

Nu försvinner värmen – kan börja snöa

Slutet på april var oväntat varm, men nu vänder temperaturen nedåt igen. Inledningen av maj bjuder på kallare väder. I delar av Västsverige väntas det till och med snöa.

Efter dygnsmedeltemperaturer på över tio grader under flera dygn i sträck anlände den meteorologiska sommaren till Göteborg redan för två veckor sedan.

Men nu sjunker temperaturerna igen.

– Det är en kallfront som drar ner under dagen. I morgon finns det risk för någon minusgrad under natten i de inre delarna av regionen, säger Per Holmberg som är meteorolog på Foreca.

Det kan till och med bli snö.

– Tills på lördag är det ett lågtryck som bildas över södra Sverige. I samband med det kan det vara snöinslag. Det gäller egentligen hela regionen, men det kanske inte är lika stor risk längs med kusten.

Det är oklart när värmen kommer tillbaka. Men troligen blir det svalare temperaturer fram tills mitten på nästa vecka.

– Sen skulle det kunna gå åt det något varmare hållet i slutet av nästa vecka, säger Per Holmberg.

Även om många föredrar varmare temperaturer är kallfronten positiv ur vissa synpunkter.

– Det har varit en del varningar för gräs och skogsbränder. När vi nu får regn är det klart att det är bra ur den synpunkten – att det blöter ner så att säga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.