Notan 50 miljoner kronor dyrare än beräknat

Arena Stenungsund ska ge ortsborna både bowling, restaurang och en ny simhall. Men notan blir 50 miljoner kronor dyrare än beräknat, något som kan sätta stopp för andra idrottssatsningar längre fram.

ANNONS
|

Politikerna i personal- och ekonomiutskottet fick det känsliga ärendet på sitt bord nu i veckan. Ett enda anbud har kommit in när det gäller bygget av den nya Arena Stenungsund. På sista raden står 203 miljoner kronor – att jämföra med de 150 miljoner kronor som politikerna tidigare anslagit till projektet.

Nu återstår det för politikerna att bestämma sig för om man vill gå tillbaka till ruta ett, sänka ambitionsnivån i arenabygget och ge sig ut på en förnyad jakt på villiga byggföretag. Eller köra vidare ändå.

De borgerliga ledamöterna i utskottet fastnade för det sistnämnda alternativet, men inte ens kommunalrådet Sofia Westergren (M) vågar vara säker på att det beskedet står fast när kommunstyrelsen och kommunfullmäktige säger sitt den 22 februari.

ANNONS

–Vi har inte förankrat det här helt och hållet i våra partier. Men om vi börjar om från början så sinkar det tidsplanen med ett eller två år och det är inte säkert att vi får lika bra valuta för våra pengar, säger hon.

Det låga ränteläget gör det lättare att leva med den höga prislappen på kort sikt. Men Sofia Westergren slår redan nu fast att en fortsatt satsning på den fördyrade Arena Stenungsund gör att planerna på en andra ishall och en ny multisporthall får skjutas på framtiden.

– De satsningarna har vi inte råd med i så fall, det känns rätt att vara tydlig med det, säger hon.

ANNONS