Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Det norska paret sågs senast vid Väderöarna i Tanum. Bild: Karl af Geijerstam
Det norska paret sågs senast vid Väderöarna i Tanum. Bild: Karl af Geijerstam

Norskt par försvunnet i Bohuslän

Ett norskt par anmäldes försvunna vid Väderöarna i Tanum av anhöriga under torsdagen. Polisen i Strömstad efterlyste tips från allmänheten och senare på dagen hittades de välbehållna.

Ett par från Norge som semestrat längs med den svenska kusten anmäldes försvunna av anhöriga.

De anhöriga hörde från paret senast tisdagen 23 juli vid 15-tiden och valde under torsdagen att anmäla dem som försvunna till Polisen i Strömstad.

– Det senaste vi vet är att de befann sig vid Väderöarna och anhöriga är oroliga att något har hänt. Vi vet inte om paret har fått slut på bensin eller om telefonerna har laddat ur men vi måste försäkra oss om att en olycka inte har skett säger Johan Hilding, polisens gruppchef i Strömstad.

Han förklarar att det är ovanligt att ett par försvinner spårlöst på havet och att han förstår att de anhöriga har blivit oroliga. Under torsdagen la polisen ut en efterlysning på deras sociala medier med bild på båten.

– Vi har lagt ut det på sociala medier för att upplysa allmänheten och vi har meddelat både polisens ledningscentral och kustbevakningens ledningscentral, säger han.

Hittades välbehållna

Senare under torsdagskvällen kunde polisen bekräfta att paret hittats välbehållna. De anhöriga som larmat hade då fått kontakt med paret.

– Det var aldrig borta kan man väl säga. De har stått i hamn under dagen och har nog haft dålig täckning, men de är tillrätta och mår bra, säger Stefan Johansson jour FU-ledare hos polisen Fyrbodal.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.