Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Nolhaga parkbad öppnade i början av mars. Bild: Lisa Henricson

Nolhaga parkbad söker social kaféidkare

Entreprenören som skulle driva kaféet på Nolhaga parkbad drog sig ur i sista stund. Nu söker kommunen en ny leverantör, som både har hälsoprofil och tar socialt ansvar.

Som GP tidigare berättat invigdes det nya badhuset i Alingsås i början av mars. Men bara några veckor tidigare hoppade den privata leverantören som vunnit upphandlingen av kaféverksamheten av. Därför drivs nu kaféet av kommunens egen arbetsmarknadsenhet i väntan på att en ny entreprenör ska ta över.
– Det finns ett politiskt beslut på att kaféverksamheten ska drivas av en extern part och fram tills upphandlingen är genomförd har arbetsmarknadsenheten på ett smidigt och bra sätt tagit hand om verksamheten, säger Helena-Maria Olsson Hedberg, upphandlare i Alingsås kommun. 

I början av maj startar en ny upphandling där kommunen bland annat ställer krav på att det ska finnas möjlighet att praktisera och arbetsträna.  
– Det här är en bransch där det är ganska lätt att få jobb, men inte alltid bra villkor. Vi vill att det ska finnas öppningar för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden, men det ska finnas branschmässiga villkor som grund.
Upphandlingen gäller både den befintliga kaféavdelningen och den nya relaxavdelningen. Kommunen efterlyser ett ekologiskt och hälsoinriktat utbud och vill gärna nå ut till mindre företag som uppmanas att skicka in anbud.
– Här finns stora möjligheter att profilera sig och visa hur man tänker och vad man har för idéer. Det ska bli spännande att se vad vi får in, säger Helena-Maria Olsson Hedberg.
Tanken är att upphandlingen ska vara klar i juni och att en ny leverantör kan ta över verksamheten i början av 2020. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.