Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Privat

"Nice är värd så mycket mer än det här"

Maja-Karin Djurberg Kvihlén bodde i Nice i drygt ett år och är chockad över det som hänt.

En lastbil körde ihjäl ett 80-tal nationaldagsfirande fransmän och turister i fanska Nice i går kväll. 

Maja-Karin Djurberg Kvihlén från Uddevalla har bott i Nice i ett år. Nu är hon hemma i Sverige igen och var inte på plats när det hände. Hon väcktes av nyheten i morse.

- Jag har flera kompisar som är där men än så länge verkar det inte som att någon av dem är skadade. De har varit rätt duktiga på att använda Facebook-funktionen och meddela att de är oskadda. Jag pratade med min före detta chef i morse och han var oskadd, tack och lov, säger Maja-Karin Djurberg Kvihlén.

När hon bodde i Nice märkte hon att nationaldagen var viktig för fransmännen. Fyrverkerier, god stämning och härlig gemenskap är ord hon använder för att beskriva hur stämningen brukar vara.

- Det går inte att förklara stämningen som brukar vara där. Alla går verkligen ut och ner till havet för att se på fyrverkerierna. Förra året satt jag och några kompisar på stranden och drack vin och lyssnade på musik, det är verkligen en jättestor grej, säger Maja-Karin Djurberg Kvihlén.

Under morgonen har flera personer hört av sig till Maja-Karin och frågat om hon är oskadd. Hon har fått lugna dem med att säga att hon flyttade hem för ett par månader sedan och säger att hon är lite kluven till att hon inte är kvar i Nice.

- Jag började tänka på vilka jag känner som är kvar och är kluven över att jag inte är där. På ett sätt är det skönt att inte vara där men samtidigt hade jag velat hjälpa till och det är svårt att göra hemifrån Sverige, säger Maja-Karin Djurberg Kvihlén.

Året då Maja-Karin bodde i Frankrike var ett dramatiskt år. Flera terrorattacker inträffade och Maja-Karin säger att det märktes att landet drabbades hårt.

- Det märktes efter förra årets attacker mot Frankrike att det var höjd beredskap direkt. De gör verkligen sitt allra bästa för att ingenting ska ske och det är jättesorgligt att se att det kan hända ändå. Jag älskar Nice, den stan är värd så mycket mer än det här, säger Maja-Karin Djurberg Kvihlén.

Trots attackerna i går kväll har hon inte tänkt ställa in sina planer på att åka tillbaka till Nice.

- Jag tänker inte låta det här skrämma mig och ska åka ner dit och hälsa på ganska snart, säger Maja-Karin Djurberg Kvihlén.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.