Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Näringslivschefen ger bra betyg för Slottet

Med beröm godkänt. Det betyget ger näringslivschefen Lars Ekberg (bilden) åt Gunnebo Slott & Trädgårdar AB för bolagets sätt att hantera turismen i Mölndal.
Betyget baserar Lars Ekberg på slottsbolagets förmåga att utifrån de förutsättningar som funnits lyckats genomföra kommunstyrelsens turismuppdrag.
Men det finns dock några saker som behöver åtgärdas. Det inledande korta perspektivet har fortsatt att prägla verksamheten - långsiktigheten saknas i planeringen.
I behov av en tydligare uppdelning
Det saknas en tydlig uppdelning mellan bolaget och turistbyrån av verksamhet och personal.
- Det är naturligtvis en brist då det finns en uppenbar risk att resurserna blandas och därför inte kan följas upp.
Som medlem i ett nätverk med 300 deltagare får Mölndals slottsbolag direktkontakt med både små och stora företag. De har en mycket stor tilltro till bolagets förmåga.
Däremot råder det inte enighet om var turistbyrån skall finnas - i slottsanläggningen eller på annan plats i centrala Mölndal. Andra tycker det är klokt att den finns där många människor passerar.
Samarbete med företag
I framtiden tror nätverksmedlemmarna mycket på tanken att Mölndal och näringsidkare/företag ska bilda ett turism-och marknadsföringsbolag med helhetsansvar för turismen i Mölndal. Ett sådant marknadsföringsbolag kan ses som en resurs för att genomföra Bilden av Mölndal-processen och ha ett övergripande ansvar för all profilering och marknadsföring av Mölndals stad.