Museum evakuerat efter bombhot

Polis på plats utanför Bohusläns museum i Uddevalla.

ANNONS
|

Bohusläns museum har evakuerats på torsdagsförmiddagen. Det är efter att museet tagit emot ett brev om ett bombhot.

– Personalen har skickat ut oss härifrån med informationen om att det ska finnas ett hot mot museet, Pontus Johansson som är Bohusläningens reporter på plats.

Polis finns på torsdagsförmiddagen på plats utanför museet men har gjort bedömningenatt det inte finns någon risk att hotet skulle verkställas. Det är museets personal som ändå valt att utrymma lokalerna.

– Vi har tagit del av brevet men vakthavande befäl har tagit beslut om att det inte finns någon risk för verkställande av hotet. Däremot verkar det som att muséechefen tagit beslut om att stänga muséet men det är inget beslut som polisen tagit, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

ANNONS

Brevet beslagtaget

Han berättar att brevet är beslagtaget och att man kommer undersöka det närmare i jakt på spår. En anmälan om olaga hot är också skriven.

– Det händer med jämna mellanrum att vi får in sådana här bombhot mot olika instanser, oftast finns det ingen risk för verkställighet, säger Peter Adlersson.

Hans Kindgren säger att de också tyckte att brevet saknade trovärdighet men att de ändåville ta det säkra före det osäkra.

– Vi kan inte riskera besökare eller personalens hälsa.

Håller stängt

Museet kommer att hålla stängt under hela torsdagen. Egentligen skulle de kunnat öppna redan på torsdagseftermiddagen men av praktiska skäl väljer de att hålla stängt.

– Jag är mest förbannad att någon på ett så enkelt sätt kan störa driften av museet. Det krävs lite för att såra dagens samhälle. Jag tror inte en sekund på att det är seriöst.

Hans Kindgren har under sin tid på museet inte varit med om något liknande.

– Jag beklagar verkligen de besökare som velat komma till oss och se våra utställningar men vi har öppet igen på fredagen, säger han.

ANNONS