Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Larmet om olyckan kom vid 16.30-tiden på tisdagen. Mannen som körde motorcykeln har förts till sjukhus i ambulanshelikopter. Bild: Christer Grändevik
Larmet om olyckan kom vid 16.30-tiden på tisdagen. Mannen som körde motorcykeln har förts till sjukhus i ambulanshelikopter. Bild: Christer Grändevik

Motorcykel körde av vägen i Ale – föraren förd till sjukhus

En motorcykel har kört av vägen i Nol, Ale kommun. Olyckan skedde på en mindre väg, och föraren har förts till sjukhus i ambulanshelikopter. Skadeläget är ännu oklart.

Larmet kom in strax innan halv fem på tisdagen om att en motorcyklist kört av vägen i orten Nol i Ale kommun. Polis, ambulans och tre enheter från räddningstjänsten kallades till platsen.

– Det är en lite mindre gata och av någon anledning har han kört och vält, säger Lars Justelius vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Inga andra personer är inblandade, men polisens presstalesperson Anna Göransson säger att olyckan är allvarlig. Föraren av motorcykeln, en man, fördes till sjukhus i ambulanshelikopter. Vilken typ av skador det rör sig om är dock ännu oklart.

Vid 17-tiden meddelade räddningstjänsten och polisen att de lämnat platsen.

Vid 18-tiden meddelar polisen att motorcykeln bärgas bort och tas i beslag för en teknisk undersökning. Händelsen kommer att utredas som vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt rattfylleri eller narkotikabrott genom eget bruk.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.