Mordoffrets koppling till Bandidos

Mannen hittades mördad i en lägenhet i Jönköping. Till en början visste polisen inte vem offret var men nu står det klart att det är en man i 45-årsåldern som har kopplingar till Bandidos, enligt Jönköpings-Posten. Och på bilder i sociala medier syns han tillsammans med en av de högsta Bandidosledarna i Sverige.

ANNONS
|

På natten mellan den 21 och 22 december larmades polisen till en lägenhet i området Råslätt i Jönköpings kommun. I bostaden hittade polisen en man som blivit mördad. Förutom jakten efter en misstänkt mördare började arbetet med att försöka identifiera offret.

Dagen efter kunde en man i 55-årsåldern gripas misstänkt för brottet. Den misstänkte mördaren ska bo i den lägenhet som offret hittades, skriver flera medier. Den 23 december häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord av Jönköpings tingsrätt.

LÄS MER: Misstänkt mördare anhållen

Kopplingar till Bandidos

Nu tror polis och åklagare att de vet vem offret är. – Vi har inte fått svar från den rättsmedicinska undersökningen än, men vi är i princip helt säkra på vem han är, säger åklagare Adam Rullman till Jönköpings-Posten. Han berättar för tidningen att de baserar det på id-handlingar som hittats och genom uppgifter som kommit fram i förhör.

ANNONS

Enligt JP rör det sig om en man i 45-årsåldern som har kopplingar till den grova organiserade brottsligheten och mc-klubben Bandidos.Polismyndigheten beskriver Bandidos som en av de största "kriminella organisationerna i Sverige".

På bilder i sociala medier poserar offret tillsammans med en av dehögstaBandidosledarnai Sverige. En man som är dömd för flera grova brott och som har ett märke på sin väst som signalerar att hanbrukat mycket kraftigt, kanske till och med dödligt, våld.

LÄS MER: Polisen: Det betyder märkena på Bandidosvästarna

LÄS MER: Polisen: "De rekryterar åt Bandidos"

Ska utreda eventuella kopplingar till Bandidos

Åklagaren har inte bekräftat kopplingen mellan offret och Bandidos. – Vi har inte kartlagt den mördade personen ännu, men vi kommer kartlägga alla inblandade och finns det sådana kopplingar så kommer vi självklart finna dem och utreda dem, säger Adam Rullman till JP.

Om mordet kan kopplas till Bandidos verksamhet är fortfarande oklart men JP har fått uppgifter om att offret besökte den ny misstänkte mördaren för att driva in en skuld. Men det är inget som åklagaren har kommenterat. Motivet till mordet är fortfarande oklart. Till JP säger Adam Rullman att de först och främst försöker kartlägga vad som hände på mordplatsen.

Den häktade mannen försvaras av Leif Silbersky. – Jag kan bara säga att min klient är besviken och han menar att han inte har gjort något brottsligt överhuvud taget, säger han till JP.

ANNONS

Utöver mannen 55-årsåldern sitter en man i 50-årsåldern anhållen misstänkt för mordet. Nu har åklagaren även häktat en man i sin utevaro misstänkt för inblandning, skriver TT. Enligt dem ska mannen vara son till mannen i 55-årsåldern.

GP söker åklagaren.

ANNONS