Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Mordoffret fortfarande inte identifierat

Enligt uppgifter till GP blev mannen skjuten till döds. Snart två veckor efter mordet har polisen fortfarande ingen gripen eller misstänkt.
– Det finns många som har berättat både ditt och datt, säger polischefen Cecilia Bergsten.

Den 9 januari hittade en privatperson en avliden man längs en skogsstig öster om Halmstad. Kroppen hittades i terrängen väster om de små samhällena Marbäck och Simlångsdalen i ett populärt friluftsområde cirka 70 meter från riksväg 25.

LÄS OCKSÅ: Mordoffret troligen inte från bygden

Tre dagar efter mordet meddelade polisen att man trodde sig veta vem offret är, men att hans identitet ännu inte till hundra procent var fastställd.

Mannens död utredes som ett misstänkt mord och enligt uppgifter till GP hade mannen skottskador när han anträffades. Under fredagen var mannens identitet fortfarande inte fastställd och polisen hade då inte heller fått något slutgiltigt besked kring dödsorsaken.

"Inte låst utredningen vid någon hypotes"

Cecilia Bergsten, är chef för polisens rotel för grova brott i Halland. Hon har tidigare uppgett för GP att polisen ändå tror sig veta vem mannen är och att det rör sig om en person i 30-årsåldern som inte är hemmahörande i Halland.

Bergsten vill i nuläget inte kommentera om mannen har haft kopplingar till kriminalitet eller om det skulle finnas andra förklaringar till varför någon har velat se honom död.

Polisen spärrade av ett stort område kring fyndplatsen.. Bild: Jari Välitalo
Polisen spärrade av ett stort område kring fyndplatsen.. Bild: Jari Välitalo

– Vi har inte låst utredningen vid någon hypotes utan arbetar fortfarande oerhört brett och förutsättningslöst i utredningen, säger polischefen.

På frågan om det finns några eventuella vittnen till händelsen eller om det finns andra personer som gett polisen viktiga upplysningar svarar Bergsten:

– Det finns många som har berättat både ditt och datt, men vad de har sagt kan jag inte kommentera närmare

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.