Mordmisstänkt inför rätta

ANNONS
|

Det var den 9 augusti som mannen greps då han knivskuren och blodig kom körande på E 6 utanför Falkenberg. En kort stund tidigare hade hans exhustru hittats död med en kniv i bröstet på en parkeringsplats i bostadsområdet Andersberg. Vittnen uppger att man sett hur mannen och kvinnan grälade i en parkerad bil och hur mannen huggit henne upprepade gånger med en kniv. Man såg också hur kvinnan lyckades fly ur bilen, med mannen efter sig, för att sedan segna ned på marken.

Paret hade separerat ett och ett halvt år tidigare men 51-åringen ville inte acceptera skilsmässan. Mannen hade flyttat tillbaka till sitt hemland men kom till Sverige för att träffa sin exfru. Då han fick syn på ett fotografi av henne i armarna på sin nye man blev han ursinnig.

ANNONS

Han säger dock att det bara var för att få en förklaring som han sökte upp exhustrun och han påstår att det var hon som under det gräl som uppstod i bilen tog fram en kniv och attackerade honom.

Mannen skall senare under rättegången med egna ord ge sin version av händelsen, men redan under den första rättegångsdagen bad han sin advokat beskriva hur knivdramat, enligt honom, gick till.

Enligt 51-åringen skall kvinnan under grälet ha blivit aggressiv och hysterisk på ett sätt som han aldrig tidigare sett. Han hävdar att hon gjorde flera utfall mot honom med kniven och att de knivhugg i ryggen och bröstet som han gav henne bara var i självförsvar och inte dödande.

Enligt mannen skall exhustrun sedan, medan hon flydde ur bilen, själv ha tillfogad sig de knivhugg som ändade hennes liv. Och han påstår att kvinnan flera gånger tidigare hotat med självmord.

Den mördade kvinnans nye man, som är ett av åklagarens vittnen, berättade dock hur både han och kvinnan var så rädda för 51-åringen att de inte vågade bo ihop och inte berätta för någon att de gift sig.

- Han hotade döda både sin exfru och hennes nye partner om hon gifte om sig, uppgav mannen.

ANNONS
ANNONS