Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Den statliga förvaltningsmyndigheten kammarkollegiet har beslutet att mannen har rätt till ersättning och han får nu 62 800 kronor, skriver Borås-Tidning. Bild: Kriminalvården
Den statliga förvaltningsmyndigheten kammarkollegiet har beslutet att mannen har rätt till ersättning och han får nu 62 800 kronor, skriver Borås-Tidning. Bild: Kriminalvården

Morddömd beviljas skattefri ersättning efter fotbollsskada på Kumla

BT rapporterar att en dömd mördare beviljas 63 000 kronor i ersättning, efter att han skadat sig under en av fängelsets fotbollsmatcher.

På Sveriges största anstalt i utkanten av Kumla avtjänar just nu en man ett 14 år långt fängelsestraff, efter att han 2013 mördat en ung man i ett parkeringshus på Hässleholmen i Borås.

I tingsrättens dom går det att läsa sig in på detaljerna kring brottets händelseförlopp, där rätten beskriver våldet som används under mordet som ”mycket brutalt”.

Mordoffret ska medan han redan legat medvetslös på marken blivit stampad i huvudet och även fått motta kraftiga sparkar tills han dog.

Nu figurerar den dömde mördaren återigen i media, fast på grund av en annan orsak: Efter att ha skadat sig under en fotbollsmatch inne i fängelset begärde han ersättning och har nu fått 62 800 kronor, skattefritt.

LÄS MER: Häktade kommunicerade genom avloppsrör

”Svårt att ta på mig strumpan”

Matcholyckan i fråga inträffade i maj 2016.

Borås Tidning har gått igenom mannens anmälan till Försäkringskassan och i den beskriver den nu dömde mördaren hur han efter att ha fått tag i fotbollen vridit kroppen på ett sätt som gjorde så att knät ”knakade rejält”.

Följderna av skadan har gjort så att mannen inte kunnat sträcka ut benet och givit honom stora bekymmer.

”Det sticker i knät, svårt att sova, svårt att vända mig, svårt att ta på mig strumpan”, står det i handlingen. En läkare har också yttrat sig i frågan och bedömer att skadan har medfört sex procents medicinsk invaliditet, skriver tidningen.

Den statliga förvaltningsmyndigheten kammarkollegiet har nu beslutat att mannen har rätt till 62 800 kronor i ersättning.

LÄS MER: Häktet i Göteborg ger gratis snus och cigaretter till intagna

LÄS MER: Stopp för anhöriga att ge pengar till intagna

LÄS MER: Dom mot våldtäktsman preskriberas

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.