Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Morddömd 18-åring fritogs – nu söks han internationellt

Den morddömde 18-åring som fritogs under en permission i Kungsbacka är nu internationellt efterlyst.
– Vi ger oss aldrig, säger Geir Hogstad, kriminalkommissarie i region Väst.

Det var i slutet av juli som en ung man fritogs medan han var på en bevakad permission. Den 18-årige mannen, dömd för ett mord i Stockholm, befann sig vid Hede Fashion Outlet i Kungsbacka med två vakter när han fritogs av två andra män.

Enligt polisen Geir Hogstad är han nu även efterlyst internationellt. Om det framkommit några indikationer på att 18-åringen skulle befinna sig utomlands vill han däremot inte uttala sig om.

– Där säger jag pass, men vi valde att gå ut med en internationell efterlysning någon dag efter att vi blev klara med den nationella, säger Geir Hogstad.

LÄS MER: Förrymda mördaren fortfarande på fri fot – polisen om jakten

Jakten på mördaren är fortfarande intensiv och även om polisen inte kan ge några detaljer menar Geir Hogstad att tiden på flykt kan vara påfrestande.

– Det är så att flykt kostar pengar och att vara jagad av polisen kan ofta ge spin-off-effekter. Det är inte ovanligt att andra brott ofta upptäcks på vägen vilket i sin tur kan leda till att personer runtomkring rymlingen tröttnar, säger Geir Hogstad och fortsätter:

– Då kan det till slut bli så att de väljer att gå till polisen, säger Geir Hogstad.

Tonåringen som fritogs dömdes i februari 2019 till tre års sluten ungdomsvård, efter ett mord vid en pizzeria i Stockholmsförorten Rinkeby som inträffade i januari 2018.

LÄS MER: Stor polisjakt efter dömd mördare i Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.