Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Moped sattes i brand – lågorna slukade lekparken

Den nya lekplatsen hade redan blivit ett populärt utflyktsmål för områdets barn – nu är stora delar ett sönderbränt minne. Polisen misstänker att en stulen moped satts i brand och att lågorna även slukat barnens nya favoritplats.
– Min son kom in i dag och var ledsen och frågade varför någon bränt sönder lekparken, och varför. Vad svarar man på det?, säger Anna Strandeberg.

Under ett drygt halvår har det byggts och organiserats kring den nya lekplatsen i Skogsallén i Kungsbacka. För en månad sedan stod den klar – till de lokala barnens stora glädje.

– Det känns som en ganska avancerad och bekostad lekpark, vi bor precis mittemot och barnen var verkligen glada när den var klar. Den har blivit lite av ett utflyktsmål, man ser både att familjer och förskolor som kommer hit dagligen. Den är verkligen otroligt uppskattad, säger Anna Strandeberg.

Misstänkt stulen moped

Hon och hennes familj bor precis intill det nya lekmeckat. Men under torsdagen har de glada minerna bytts ut. Någon eller några har nämligen bränt sönder stora delar av lekplatsen under natten.

– Det var ett larm som inkom om en brand i natt, och det visade sig då att det är någon eller några som tänt eld på en moped. Det har spridit sig till lekredskapen och även spridit sig i mattan förstört den. Det rubriceras som skadegörelse genom brand, säger Anna-Karin Ringdahl, inre befäl vid polisen i Kungsbacka.

Polisen har inga misstänkta men misstänker att mopeden som sattes i brand är stulen. Fordonet har tagits in för teknisk undersökning. Polisen meddelar också att delar av, eller hela, parken kommer att spärras av på grund av branden. Detta sköts av kommunen.

"Det påverkar så många"

Anna Strandeberg fick under torsdagsmorgonen trösta sin femåriga son – som undrade varför någon förstört lekplatsen. Nu hoppas hon att polisens arbete bär frukt.

– Jag hoppas verkligen att de som gjort detta åker fast och förstår vilka detta drabbar. Det är så onödigt. Jag har sett så många ledsna barn i dag. Detta påverkar så många. Jag såg en hel förskola komma hit idag med västar och allt, de fick vända hem, säger hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.