Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Mona kan få storvinst

Kungsbacka-bon Mona Eriksson kan bli största trissvinnaren någonsin. På lördag om en vecka har hon chans att skrapa fram drömvinsten 100 000 kronor i månaden i 25 år.

Mona Eriksson har fortfarande lite svårt att tro att det är verkligen är sant.

– Det är så svårt att ta till sig. Man har ju pratat om det på jobbet ibland, om vad man skulle göra om man plötsligt vann en massa pengar…

Det har gått drygt en månad sedan kvällen i juli då hon och några vänner skrapade fram vinsten. Efter en skön dag på stranden och en god middag på kvällen satt de uppe sent och skrapade lotter.

– När jag förstod att det var vinst kändes det bara wow! Men vi insåg inte direkt att det var den nya Supermånadsklöver. Stämningen stegrades under natten, säger Mona.

Hon fortsätter att berätta om en tuff tid innan trissvinsten. Bara några dagar tidigare föll hennes bror från ett tak och skadade sig allvarligt. Monas andra bror är svårt sjuk i cancer.

– Det hade hänt så mycket jobbigt under en period och nu kom äntligen någon positivt. Det kändes så bra.

På fredag tar Mona tåget till Stockholm för att vara med i direktsändningen i Nyhetsmorgon i TV 4 dagen därpå.

– Det är ganska nervöst och pirrigt. Men det blir ett fint omhändertagande med champagne och middag på kvällen.

Mona är en av fyra personer som hittills skrapat fram vinst på Supertrisslotten som säljs under en begränsad period. Till skillnad från vanliga trisslotter är högsta vinsten 100 000 kronor per månad under 25 år, vilket innebär 30 skattefria miljoner kronor.

Hur det än går nästa lördag så kommer vinsten att bli minst 10 000 kronor per månad i 10 år.

Vad ska du göra för pengarna?

– Först ska jag resa till Sydamerika, det har jag drömt om länge. Sedan funderar jag på någon utbildning. Men det beror på hur stor vinsten blir, vi är flera som delar på pengarna.