Efter natten i trädet räddades den lilla katten Molly av brandmannen Emil Ström, 32, som arbetar som brandman på Tjörn i Bohuslän. FOTO: Mikael Berglund/NyheterSTO
Efter natten i trädet räddades den lilla katten Molly av brandmannen Emil Ström, 32, som arbetar som brandman på Tjörn i Bohuslän. FOTO: Mikael Berglund/NyheterSTO

Molly räddades av brandmannens skägg

Den pigga katten Molly hade inga problem att klättra upp i det höga trädet. Att komma ner var däremot inte lika lätt. Förmiddagen efter kom räddningstjänsten till undsättning. – Barnen blev väldigt glada, säger vardagshjälten Emil Ström.

ANNONS
|

Sveriges brandmän släcker inte bara bränder och räddar människoliv.

Mellan larmen kan även fyrbenta vänner få hjälp. Det räddade den lilla kattenMolly som undertisdagenvar ute på äventyr och klättrade upp 15 meter i ett högt träd på Tjörn i Bohuslän.

"Normalt inget vi gör"

Efter att katten spenderat natten i trädet ringde en orolig mormor räddningstjänsten på uppdrag av sina barnbarn.

– Vi fick ett samtal om att en katt var fast i ett träd. Sådana här larm är normalt inget vi brukar åka ut på, men då vi hade det lugnt bestämde vi oss för att åka ut, säger brandmannen Emil Ström, 32.

ANNONS

Räddades av skägget

Han berättar att styrkan vid platsen tidigt såg att de med hjälp av en stege kunde komma upp till den lilla katten.

Väl uppe i trädet blev det något dramatiskt.

– Den var nyfiken på mig och kom fram från sin gren. Jag tog tag i den, på vägen ner blev den lite orolig och sprattlade till lite, men då fick den tag i mitt skägg, säger brandmannen.

Att ha ett stort skägg kan annars låta opraktiskt för en person som harett yrke som till stor del handlar om att bekämpa bränder,å andra sidan visade det sig användbart den här gången.

– Ja, i dag kom till det väl till pass. Det är nog ingen fara att ha skägg som brandman, men man får väl se till att det inte blir allt för stort, säger Emil Ström.

Räddat katttidigare

Han berättar att barnen, som via sin mormor ringde räddningstjänsten, blev väldigt glada över insatsen. Även lilla Molly verkade glad och helt oskadd efter äventyret.

Emil Ström betonar dock att räddningstjänsten inte har alltid har möjlighet att rädda katter och att det är sällsynt att det händer.

– Jag har arbetat sombrandman i tio år. Det här var andra gången jag varmed och räddadeen katt. Det hör inte till vanligheterna, men har vi det lugnt kan vi ibland hjälpa till med sådant här, säger brandmannen.

ANNONS
ANNONS