Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Misstänkta mordbränder i Varberg

Polisen utreder misstänkta mordbränder i Varberg. De utbröt sent på fredagskvällen och har inträffat i både Trönninge BK- och Östervi IP: s klubblokal.

– Bränderna utreds som mordbränder och platserna har spärrats av för tekniska undersökningar, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen.

Det första larmet kom vid 22:30-tiden på fredagskvällen. Räddningstjänsten larmades då om två bränder i Varberg i Halland. Den ena branden pågick på Trönninge BK:s klubblokal.

– Det är en långdragen brand. Det kommer att ta lång tid att släcka den. Vi har varit inne och rökdykt, säger Peter Karlborg, inre befäl vid räddningstjänsten, angående branden i idrottslokalen. 

Räddningsarbetet vid branden i idrottslokalen tog flera timmar att släcka. Branden släktes under fredagskvällen. 

När HN kommer klubblokalen på lördag förmiddag är vice ordförande för Trönninge BK, Reinhold Aronsved, på plats och har just fått information från kommunen angående händelsen. 

– Att ingen är skadad är a och o, men det är tragiskt att man ger sig på ideella föreningar, det är ju fler är vi som blivit drabbad.

Själv nåddes han av beskedet vid 11-tiden igår (läs fredag) när han befann sig på Trönninge BK:s 50-års jubileum på Getterön. 

– Men det är först nu jag är här. 

Inget av större värde ska finnas i lokalen som ser ut att vara i schack, säger Aronsved.

– Det finns inget av större värde i lokalen men mycket av vår historia genom pokaler och tidningsklipp. 

Utreds som mordbränder  

Vid midnatt fick räddningstjänsten in ytterligare ett larm. Återigen var det en idrottslokal, Östervi IP:s klubblokal som stod i lågor. Under lördagsmorgonen hade Peter Nordengard ingen uppfattning om hur omfattande de olika bränderna har varit eller om det finns något samband mellan dem. 

Peter Nordengard berättar att bränderna i idrottslokalerna utreds som misstänkta mordbränder. Platserna har spärrats i väntan på att tekniska brottsplatsundersökningar ska genomföras-

Enigt Peter Karlborg på räddningstjänsten ska inga personer ha befunnit sig inuti någon av lokalerna. 

Ingen person hade vid 8-tiden på lördagsmorgonen gripits efter bränderna som polisen misstänker är anlagda. 

Enligt polisens presstalesman Thomas Fuxborg har idrottsföreningarnas lokaler inte totalförstörts. 

– Det har brunnit i lokalerna, men de ska inte vara totalförstörda. 

LÄS OCKSÅ: Barn saknas efter våldsam villabrand

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.