Misstänkta för upplopp i Trollhättan frisläppta

Två män, 19 och 20 år, har suttit anhållna för att ha varit involverade i oroligheterna på Sylte natten till fredag när sten kastades mot polis och bilar brändes. På måndagen släpptes de på fri fot, men misstankarna kvarstår.

ANNONS
|
Det gäller de händelser som utspelade sig på torsdagskvällen på Sylte i Trollhättan, när polis och väktare och en buss i linjetrafikattackerades med stenar och raketer. Två bilar sattes också i brand.
– Men det är bara de händelserna och intebranden på förskolanpå fredagen. Av utredningstekniska skäl vill jag inte gå in på detaljer, säger jourhavande FU-ledare på Trollhättepolisen.

Båda männen anhölls i sin frånvaro på fredagen misstänkta för våldsamt upplopp och greps senare på eftermiddagen och kvällen.

De har suttit anhållna under helgen och fram till klockan tolv i dag hade åklagaren tid på sig om han ville begära dem häktade. Så blev inte fallet utan de släpptes på fri fot under måndagsförmiddagen.

– Men de är fortsatt misstänkta och utredningen går nu vidare. Vi har olika saker som tagits i beslag, men jag kan inte för utredningens skull berätta var de tagits i beslag. Det är förhör med bland annat vittnen, det var ju mycket folk på platsen,och annat utredningsarbete som lett fram till de här två personerna, säger Marita Andersson, utredare hos polisen.

ANNONS

Det är många delari utredningen, så det är ett omfattande arbete som väntar framåt som kräver mycket resurser. Enligt Marita Andersson hoppas man kunna finna fler eventuella förövare som kan kopplas till torsdagskvällen oroligheter.

– Vi ska gå igenom de beslag vi har gjort och hålla ytterligare förhör.

Om det finns något samband mellan upploppet och förskolebranden ett dygn senare är för tidigt att uttala sig om, menar Marita Andersson.

Texten uppdateras.

ANNONS