Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

KRISTIANSTAD 2017-11-04 Polis och avspärrning vid en explosion på Lyckans väg i Kristianstad. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090 Bild: Johan Nilsson/TT

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Misstänkta för misshandel i Alingsås släpps fria

Fem personer anhölls för synnerligen grov misshandel efter att en äldre man anträffades svårt skadad i en lägenhet i Alingsås på långfredagen. Fyra av de misstänkta har nu försatts på fri fot och för den femte misstänkta ska beslut om häktning tas på onsdag. Misstanken mot alla fem kvarstår.

Det var vid 18.30-tiden på långfredagen som polisen larmades till en lägenhet i Alingsås. Enligt polisen ska det ha handlat om en fest som spårat ut. I lägenheten anträffades en man i 60-årsåldern som låg svårt skadad på golvet. Mannen fördes till Sahlgrenska universitetssjukhuset där han sedan dess har vårdats med livshotande skador. På måndagsmorgonen uppgav Sahlgrenskas pressjour att mannens tillstånd fortfarande var livshotande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

I lägenheten som mannen anträffades i befann sig även fyra andra personer, som alla var påverkade. Dessa fyra personer greps direkt av polisen och anhölls sedan misstänkta för synnerligen grov misshandel. Polisen angav då för GP att vissa av dem var kända hos polisen sedan tidigare.

– Det är en blandad grupp, både män och kvinnor, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl på polisen i region Väst till GP.

Läs mer: Ytterligare en anhållen för misshandeln i Alingsås

På söndagen anhölls ytterligare en person, även den misstänkt för synnerligen grov misshandel.

Fyra släpps på fri fot

På måndagen tog åklagaren beslut om att inte häkta de fyra personerna som anhölls på fredagen, utan släppa dem fria.

– Fem personer anhölls. De fyra som anhölls på fredagen har försatts på fri fot. Misstanken mot dem finns kvar men åklagaren ansåg inte att det fanns skäl att häkta dem, säger Robin Simonsson, kommunikatör vid Åklagarmyndighetens presstjänst.

För den personen som anhölls på söndagen har inget häktningsbeslut tagits ännu.

– Där har åklagare fram till på onsdag på sig att besluta om personen ska häktas, säger Robin Simonsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.