Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Misstänkt rattfyllerist i krock med mötande bil

En misstänkt narkotikapåverkad man omhändertogs under torsdagseftermiddagen efter att ha krockat med med mötande bil vid ett mot intill E6 utanför Kungsbacka.
– Bilen stannade inte på polismans tecken utan ökade istället farten, sedan har den kört mot mötande trafik, säger polisens presstalesman Tommy Nyman.

Händelsen ska ha inletts vid 15.25 då en polispatrull försökte att stoppa en bil längs E6 vid Fjärås utanför Kungsbacka. Istället för att stanna ska bilen enligt polisen ha ökat farten.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Patrullen tappar då kontakten med bilen. Det har inte varit något efterföljande utan kort därefter upptäcker patrullen att bilen har kört av E6 via en påfart mot trafiken på gamla E6 där den har kolliderat med en annan bil, säger Tommy Nyman.

Vid platsen omhändertog polisen föraren som nu är misstänkt för drograttfylleri. – Han kommer väl troligen också att misstänkas för vårdslöshet i trafik, med tanke på att han kört mot trafiken, tillägger Tommy Nyman.

På grund av olyckan stängdes trafiken på gamla E6, väg 939, av under räddningsarbetet.

– Det har tillkallats ambulans till föraren i den icke vållande bilen, men jag vet faktiskt inte om personen är skadad eller inte, berättade Tommy Nyman.

Räddningstjänsten uppger att man var på plats för bärgning och sanering innan trafiken kunde släppas på igen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.