Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt rånare gripen efter dikeskörning

När polisen letade efter skadade efter en dikeskörning hittade de istället misstänkt tjuvgods. Vid midnatt greps en man misstänkt för rånet mot en bensinmack på Orust under söndagskvällen.

Det var strax före klockan 18 på söndagen som macken i Varekil, i centrala delarna av Orust, utsattes för ett rån.

Gärningspersonerna försvann snabbt från platsen, efter att ha fått med sig en låda med pengar och tobak.

– Det handlar om ett fullbordat rån. Exakt vad som tillgripits vill vi i nuläget inte gå ut med, sa Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Under kvällen använde polisen både helikopter och hundpatrull i jakten på de skyldiga, men lyckades inte gripa någon misstänkt.

Rånaren körde i diket

Men vid 21-tiden fick polisen in samtal om en bil som kört i diket i Ellös på Orust, varvid en misstänkt gärningsman i 50-årsåldern kunde ringas in.

– Vi sökte runt den för att kolla så att ingen var skadad och tog dit hund. När man söker där hittar man en cash guard, nån form av kassett och då drog man ganska snabbt kopplingen till rånet, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen sökte med hund och genomförde en husrannsakan hemma hos den misstänkte mannen. Vid midnatt kunde han gripas och förhöras av polis, för att sedan anhållas av åklagare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.