Misstänkt mordförsök i Västsverige

En man ska ha knivhuggits under lördagsmorgonen. Polis lyckades gripa en man som nu är misstänkt för mordförsök på en person inom sin egen familj.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 08 på lördagsmorgonen som Boråspolisen larmades om att ett mordförsök skett tidigt under morgon.

– Vi fick samtal om att en man knivskurits av en annan person inom familjen. Detta ska ha hänt på en plats inom Borås kommun, säger jourhavande förundersökningsledare,Roland Offesson.

Polisen ryckte ut till den aktuella platsen. Väl där lyckades man både lokalisera offret som förstill sjukhus för vård.Parallelltlyckades man gripa en misstänkt.

–Den gripna förs till polisstationen i Borås för förhör. Senare tar åklagare beslut om att anhålla den här personen, fortsätterRoland Offesson.

Oklart hur mordförsöket gått till

En teknisk undersökning ska ha genomförts på den misstänkta brottsplatsen. Men polisen vill inte gå in på hur man tror att mordförsöket ska ha gått till.

ANNONS

– Med hänsyn till att det här är ett brott som skett inom en familj vill vi inte avslöjanågra fler detaljer om vare sig den misstänkte eller offret, menarjourhavande förundersökningsledare.

Däremot bekräftade han att personen som blivit utsatt för mordförsöket skrivits ut från sjukhuset. Utan att egentligen veta mer om personens hälsotillstånd, menar Offesson att det är en tydlig indikation.

– Med tanke på att personen fått gå hem kan man tolka det som attskadorna inte var livshotande, avslutarjourhavande förundersökningsledare,Roland Offesson.

ANNONS