Misstänkt mordförsök i Kungälv

Polisen utreder ett misstänkt mordförsök som ska ägt rum natten till söndag i Kungälv. En kvinna ska ha blivit knivskuren och slagen i samband med rånförsök. Den misstänkte gärningsmannen ska sedan ha sprungit från platsen. Polisen söker nu vittnen till händelsen.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 03, natten mot söndag som larmet kom in till polisen. Polisen och ambulansen anlände strax därefter till platsen, en cykelbana i närheten av Thorildskolan i Kungälv där en kvinna i 55-årsåldern ska ha blivit överfallen.

En för kvinnan okänd man ska ha hotat henne och försökt få tag i hennes mobiltelefon. Men kvinnan försökte värja sig och blev i samband med det knivskuren.

– Det är någon typ av stickskada hon har blivit utsatt för, säger polisens presstalesperson, Christer Fuxborg.

Kvinnan kördes sedan till sjukhus i Kungälv.

Ingen gärningsperson identifierad

Platsen där kvinnan påträffades har spärrats av för en teknisk undersökning och tekniker var på plats vid 05-tiden på söndagen.

ANNONS

Ingen gärningsperson är identifierad, men den misstänkta gärningsmannen ska ha sprungit från platsen.

– Vi har haft en DNA-hund på plats och säkrat spår och hittat lite fynd, säger Christer Fuxborg strax innan klockan 15 på söndagen.

Det är oklart exakt hur omfattande skadorna är.

– Hon var väldigt medtagen och svårintervjuad när hon ringde och vi vet inte hur länge hon har varit skadad, säger Christer Fuxborg.

Polisen söker nu efter vittnen som kan ha sett eller hört något i samband med händelsen. Tips kan lämnas till polisen på 114 14.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS