Misstänkt mordförsök – huggen man hittad längs väg

Under natten larmades polisen till riksväg 42 strax norr om Borås, där en inringare hade upptäckt en skadad man längs vägen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans, och polisen har inlett en förundersökning om mordförsök.
– En man i 30-års åldern har anhållits misstänkt för försök till mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

ANNONS
|

Det var vid 03-tiden under natten mot lördag som polisen först larmades om händelsen. Enligt region Västs vakthavande befäl Göran Carlbom har brottsoffret, som är i tidiga 20-årsåldern, blivit huggen med ett vasst föremål.

– Antagligen har han blivit avsläppt av en bil, men vad som skett och varför har vi inte klart för oss, säger Carlbom.

Vad för tillhygge som användes i överfallet är oklart, likaså var på kroppen brottsoffrets skadats.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus, men var enligt polisen vaken och talbar, och skadeläget uppgavs vid tillfället som stabilt.

En person anhållen

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord, och på lördagsförmiddagen hämtades en misstänkt man i 30-årsåldern in till förhör.

ANNONS

– Det som framkommit under utredningsarbetet har lett till att han har anhållits misstänkt för försök till mord, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Varför misstankarna riktades mot honom kan polisen inte kommentera. Den skadade mannen är fortsatt vaken och talbar, och han har hörts av polis under lördagen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS