Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Niklas Göransson

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Misstänkt mordförsök – gärningsman gripen

En för brottsoffren okänd man ska ha tagit sig in i en bostad utanför Borås och knivskurit en man och en kvinna. Den misstänkte gärningsmannen försvann sedan från platsen, men kunde senare gripas i utkanten av Borås efter en stor polisinsats.

Det var vid 13-tiden under söndagen som polis och ambulans kallades till en adress i en ort utanför Borås efter ett misstänkt mordförsök, vilket Borås Tidning var först att rapportera om.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Den knivskurne mannen fördes i ambulans till Södra Älvsborgs sjukhus i Borås där han opererades under söndagen.

– Mannen mår efter omständigheterna väl, läget är stabilt och han vårdas vidare på sjukhuset, säger presskommunikatör Frida Johansson på måndagsmorgonen.

Kvinnan som också attackerades uppges inte ha sökt sig till sjukhuset.

En man hade då tagit sig in i en bostad och knivskurit en man och en kvinna. Den misstänkta gärningsmannen, som ska vara okänd för offren, försvann sedan från platsen.

En stor polisinsats pågår vid bostaden och polisen inledde en sökinsats efter den misstänkta gärningsmannen.

– Jag kan bekräfta att det pågår en polisinsats och att det rör sig om ett misstänkt mordförsök, sa Aki Kononen, stationsbefäl vid Boråspolisen till GP.

Man förd till sjukhus

Även Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, bekräftade att polisen hade en pågående händelse i Borås.

– Vi har en pågående händelse i ett område öster om Borås, men med anledning av att det är en pågående insats vill jag inte gå in på några detaljer i händelsen.

Kvinnan som befann sig i bostaden har tagits med för förhör.

En gripen utanför Borås

Sökinsatsen efter den misstänkta gärningsmannen fortsatte under söndagseftermiddagen med bland annat hundar.

– Vi söker fortfarande efter gärningsmannen utanför Borås, det är en pågående insats, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Bostaden har spärrats av för en teknisk undersökning och flera saker har tagits i beslag för analys. Strax efter klockan 17 blåstes sökinsatsen av då en man i 30-årsåldern gripits i utkanten av Borås.

– Vi söker inte efter fler. Insatsen pågår med utredningstekniska åtgärder och vi kommer hålla förhör med inblandade parter, men vi har ingen sökinsats kvar längre, säger Magnus Nordqvist.

Händelsen utreds som dråpförsök alternativt mordförsök.

– Skadorna är så pass allvarliga att vi sätter den rubriceringen, säger Nordqvist.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.