Misstänkt mordbrand i Tidaholm

Under natten började det brinna i en garagelänga i Hägne i Tidaholm där en skadad man anträffades, vars liv inte gick att rädda. Polisen misstänker att någon anlagt branden och har inlett en förundersökning om mordbrand.

ANNONS
|

Under torsdagsmorgonen har det brunnit på ett par ställen i Tidaholm. Strax innan klockan 03.30 larmades SOS Alarm om en bil som brann.

– Vi skriver en anmälan om skadegörelse, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen tidigt på torsdagsmorgonen.

Vid klockan 04.15 inkom ytterligare ett larm. Då handlade det om en brand i Hägne i Tidaholm. Både räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

– Det brinner i en garagelänga i anslutning till en villa. Räddningstjänsten håller på att jobba på platsen och vi har inlett en förundersökning om mordbrand, säger Morten Gunneng.

Man avliden i branden

Inne i garaget anträffades en svårt skadad man i 80-årsåldern. Mannen togs om hand av sjukvårdspersonal men hans liv gick inte att rädda. Mannens anhöriga har underrättats av polisen.

ANNONS

Branden i garagelängan spred sig till ett hus i närheten. Men enligt räddningstjänsten var branden där begränsad.

– Däremot fick garagelängan omfattande skador, säger Jonas Myren, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

I nuläget finns ingen misstänkt för mordbranden, och enligt polisen har bränderna en koppling till varandra.

Vid klockan 07.10 påbörjade räddningstjänsten eftersläckningsarbetet.

– När räddningstjänsten är klara på plats ska vi spärra av för teknisk undersökning, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS