Misstänkt mordbrand i Stenkullen

På julaftons eftermiddag började det brinna i ett trevåningshus i Stenkullen. Räddningstjänsten fick inleda rökdykning efter att det börjat brinna i ett källarförråd. Polisen misstänker nu att branden var anlagd.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan fem på torsdagseftermiddagen som räddningstjänsten fick larm om en brand i ett trevåningshus i Stenkullen i Lerums kommun.

– Vi har en konstaterad brand i källaren. Vi har ventilerat två trapphus, sa Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg, vid 17.30-tiden.

Räddningstjänsten befann sig vid platsen med sammanlagt sju enheter. Under eftermiddagen fick rökdykare gå in i källaren i trevåningshuset.

Även polis och ambulans larmades till platsen.

Misstänkt mordbrand

Polisen misstänker att branden var anlagd och har därför inlett en utredning om försök till mordbrand.

– Den är rubricerad som försök till mordbrand, men vi har inga misstänkta eller frihetsberövade, säger Göran Carlbom, presstalesperson vid polisen i region Väst.

ANNONS

Enligt polisen ska ingen person ha kommit till skada i samband med branden.

Strax innan klockan åtta på julaftonskvällen hade räddningstjänsten släckt branden och lämnat platsen.

Källaren är i nuläget helt avspärrad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS