Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Stefan Bennhage
Bild: Stefan Bennhage

Misstänkt mord – kvinna hittad död i bostad

En kvinna har hittats död i en bostad i Trollhättan. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord.
– Omständigheter på platsen och att vi säkrat upp vissa saker som gör att vi misstänker mord, säger Sten Rune Timmersjö vid polisen.

En kvinna hittades avliden i en lägenhet i Trollhättan under tisdagen. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen mord alternativt dråp då kvinnan har skador som i nuläget inte kan förklaras.

– Vi har inlett förundersökning om misstänkt mord eftersom vi inte kan fastställa dödsorsaken, sade Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson under tisdagseftermiddagen.

Lägenheten har spärrats av för teknisk undersökning.

– Tekniker är på väg dit nu och så har vi varit och knackat dörr i närområdet, berättade Sten Rune Timmersjö, kommissarie i Trollhättan under tisdagen.

Varför tror ni att det rör sig om mord?

– Jag kan inte säga något om vilken typ av skador, men det är omständigheter på platsen och att vi säkrat upp vissa saker som gör att vi misstänker mord, säger Sten Rune Timmersjö.

Väntar på obduktion

Polisens tekniker var kvar på plats och arbetade i lägenheten som har spärrats av under stora delar av dagen. Under kvällen meddelade polisen att man identifierat kvinnan och att anhöriga är underrättade.

Under onsdagen meddelade polisen att de arbetat vidare med att förhöra anhöriga och andra människor i kvinnans närhet, men att man avvaktar med att gå ut med ytterligare uppgifter tills obduktionen är färdig.

– Obduktionen kan förhoppningsvis ge fler svar, säger Sten Rune Timmersjö under onsdagen.

Det finns ingen misstänkt person och ingen är gripen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.