Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt mord – kroppen försvunnen

Mannen i 35-årsåldern är försvunnen och polisen misstänker att han mördats. Förra veckan häktades en man i sin frånvaro misstänkt för mordet. Den mannen sitter nu frihetsberövad i Tyskland i väntan på att lämnas över till Sverige. Nu har ytterligare två personer häktats misstänkta för inblandning i brottet. Men polisen är mycket tystlåten kring utredningen:
– Jag kan inte gå in på några detaljer, säger polischefen Sten-Rune Timmersjö.

Den 6 oktober ska ett mord ha begåtts norr om Uddevalla. Polisen är dock ytterst förtegen med uppgifter och hänvisar till förundersökningssekretess. Offret ska vara en man i 35-årsåldern som senast sågs i Göteborg.

Förra fredagen häktades en man i 20-års-åldern i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet, det vill säga den starkare misstankegraden.

Greps av tysk polis

Mannen själv var inte på plats under häktningsförhandlingen. Han hade nämligen åkt till Tyskland men togs av tysk polis efter att polis och internationella åklagarkammaren i Göteborg efterlyst honom.

Nu sitter han i tyskt polisförvar i väntan på att Sverige ska få honom utlämnad.

Mannen nekar till brott.

Ytterligare misstänkta

Under fredagen häktades ytterligare två män från Västra Götaland vid Uddevalla tingsrätt i samband med mordet som ska ha begåtts i Uddevalla förra veckan. En man i 40-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för skyddande av brottsling.

Den andre mannen, som inte fyllt 20 år, häktades på sannolika skäl misstänkt för grov misshandel. De båda brotten ska ha begåtts i Göteborg för en vecka sedan. Under häktningsförhandlingen var inte chefsåklagaren vid internationella åklagarkammaren i Göteborg på plats vid Uddevalla tingsrätt. Istället fanns han med via videolänk.

De båda männen misstänks alltså vara inblandade i det som polisen tror är ett mord. Detta trots att offret inte har hittats:

Vad är det som gör att ni tror att mannen mördats?

– Jag kan inte gå in på vad det är som gör att vi tror det, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Polisen har nu riktat in sitt sökande i området i norra Uddevalla där man tror att brottet begåtts.

– Vi söker på alla möjliga sätt, allt du kan tänka dig i princip. Hundar helikopter och så vidare. Vi har haft lite otur med vädret men jag tror att man är uppe med helikoptern just nu.

Varför söker man där?

– Jag kan inte kommentera det, säger Timmersjö.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.