Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Misstänkt mord i Uddevalla – offret identifierad

En person har hittats död vid ett järnvägsspår i Uddevalla. Polisen har inlett en förundersökning gällande misstänkt mord.

Det var vid 12:40-tiden som en avliden person hittades vid Kasenabbevägen. Ambulans kallades initialt till platsen, enligt polisen. Ambulanspersonal konstaterade snabbt att personen var avliden.

– Vi kallades dit av ambulansen. Vi har inte gjort mer än att vi spärrat av platsen och kallat dit tekniker som kan genomföra en undersökning av platsen, bekräftar polisens pressinformatör i Väst, Tommy Nyman.

Den avlidne är en man som ännu inte är identifierad. Eftersom det i initialläget inte går att utesluta att mannen utsatts för ett brott har man inlett en förundersökning gällande misstänkt mord.

– Nu avvaktar vi teknikerna, fortsätter Nyman.

Finns det nåt som tyder på att personen blivit utsatt för brott?

– Inte ännu.

Sökte efter annan kropp

Polisen sökte under torsdagen med bland annat dykare, helikopter och hundpatrull i Uddevalla efter en man som försvann från Göteborg i början av december. Teorin är att mannen mördats i Uddevalla. Parallellt med sökandet efter den mannen hittades den livlösa kroppen vid järnvägen, rapporterar Bohuslänningen.

Det ska inte röra sig om samma person. Det är polisen helt säkra på, enligt uppgift till tidningen.

LÄS OCKSÅ: Ytterligare två häktas – kroppen fortsatt försvunnen

Den man som polisen tror mördades i början av december har ännu inte hittats. Polisen sökte med hjälp av Missing people efter honom i Hogstorp i december, utan att hitta honom. I det fallet har fem personer häktats, misstänkta för att på olika sätt vara inblandade i mordfallet.

– Vi söker dagligen efter den försvunna personen. Idag hade vi helikopter och två markbundna patruller som letade efter den kroppen. Man har sektionerat in ett område som man tror är intressant i utredningen och det betar man av dag för dag, säger Christer Fuxborg.

Mannen har identifierats. Dödsfallet utreds fortfarande som misstänkt mord, enligt polisen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.