Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lägenheten är nu avspärrad för polisens tekniska undersökning.

Misstänkt mord i Lysekil

En död person har påträffats i en lägenhet i Lysekil. Två personer har under torsdagen anhållits på sannolika skäl misstänka för mord. – Mannen hade skador som är svårförklarliga, säger Sten-Rune Timmersjö på polisens grova brottsrotel.

Ambulans larmades till en lägenhet i Lysekil under onsdagskvällen. Enligt uppgift till SOS hade en man i 60-årsåldern insjuknat och drabbats av hjärtstopp, vilket bohuslaningen.se var först att rapportera om.

När ambulanspersonalen kom till platsen fanns det blod vid den döde mannen.

– Ambulanspersonal tyckte det såg konstigt ut. Mannen hade skador på kroppen som var svårförklarliga.

Vad var det för skador?

– Det vill jag inte gå in på, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polis tillkallades och två andra personer som fanns i lägenheten greps. Båda togs med till polisstationen i Uddevalla för förhör.

– Det är en medelålders man och en medelålders kvinna som är lägenhetsinnehavare, som nu är anhållna misstänkta för mord, berättade polisens presstalesman Thomas Fuxborg under torsdagsförmiddagen.

Polisen har under torsdagen knackat dörr i området för att samla in vittnesuppgifter. Vad som ligger bakom det misstänkta brottet är ännu oklart.

En granne uppger för Bohusläningen att det brukar vara lugnt i huset.

– Det är obehagligt det som har hänt. Det kan ju vara en olycka men vi får se vad utredningen visar, säger grannen.

Enligt Sten-Rune Timmersjö har det misstänkta brottet skett i de anhållna personernas lägenhet. Den avlidne mannen ska ha varit bekant med de misstänkta och kommer från närområdet.

Polisen har under torsdagen genomfört en teknisk undersökning av lägenheten där mannen anträffades död. Vad undersökningen har gett vill Sten-Rune Timmersjö inte kommentera.

Polisen utreder just nu om det kan finnas fler personer än de misstänkta som kan ha sett vad som hände i bostaden när mannen avled.

– Det är sådant vi håller på att utreder just nu, säger Sten-Rune Timmersjö.

Polischefen uppger också att den misstänkta kvinnan och mannen under de inledande förhören som hållits med dem nekat till brottsmisstankarna.

Enligt chefsåklagaren vid åklagarkammaren i Uddevalla, Daniel Edsbagge, är de misstänkta anhållna på sannolika skäl misstänkta för mord, vilket är den högre misstankegraden.