Gatan där den aktuella byggnaden ligger var avspärrad under fredagskvällen.
Gatan där den aktuella byggnaden ligger var avspärrad under fredagskvällen. Bild: Tobias Sandblom

Misstänkt mord i Åsa

Polisen utreder ett misstänkt mord i Åsa i Kungsbacka kommun. Det är ett grovt våldsbrott som ska ha skett inomhus och platsen är avspärrad. En person är gripen, och enligt uppgifter till Aftonbladet ska det röra sig om en kvinna.

ANNONS
|

Polisen ville vid 23-tiden på fredagen inte säga om det är en man eller kvinna som tagits in eller om personen är misstänkt för brott.

– Det vi kan bekräfta är att en person har hämtats till förhör angående händelsen, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Det var tidigt på fredagskvällen som larmet kom om att en död person påträffats i Åsa i Kungsbacka kommun.

Polisen berättar att det är ett grovt våldsbrott som har skett och att de utreder händelsen som ett misstänkt mord.

– Det har skett inomhus och larmet kom in till oss vid klockan halv sex. Flera enheter arbetar på platsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Vid 23-tiden bevakades den avspärrade platsen av polispatruller i väntan på att kriminalteknisk undersökning ska inledas i huset.

Kan ni säga närmare var i Kungsbacka kommun?

– Nej, vi håller oss till Kungsbacka kommun så länge, säger Anna Göransson.

Enligt Kungsbacka-Posten har det misstänkta mordet skett i Åsa.

Teknisk undersökning under lördagen

Under lördagsmorgonen meddelar polisen att den kriminaltekniska undersökningen inletts.

– Den kommer genomföras under dagen. En person sitter också frihetsberövad i ärendet för misstänkt mord, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesman region Väst.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS