Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Vi tror oss veta vem det är", säger kriminalkommissarie Lars Johansson, chef för polisens enhet för grova brott i Skövde om de kvarlevor som hittades från en person i fredags. Bild: Frida Winter/TT

Misstänkt mördare häktad

I fredags hittades kvarlevorna från en person i en bostad utanför Falköping. Vid platsen greps en man i 40-årsåldern som nu har häktats på sannolika skäl misstänkt för mord.
– Kroppen är fortfarande inte polisiärt identifierad, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.

Vid 16-tiden på fredagseftermiddagen åkte polisen till en bostad utanför Falköping i Västergötland. Vid adressen gjordes ett makabert fynd då polisen fann kvarlevorna av en död person. I samband med fyndet greps en man i 40-årsåldern.

Inledande förhör har hållits med mannen under helgen och på måndagen begärde kammaråklagaren Jenny Karlsson mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord vid Skaraborgs tingsrätt. På tisdagen beslutade tingsrätten att häkta honom.

Enligt uppgifter till GP uppmanade privatpersoner polisen att åka till adressen där kroppen hittades redan under torsdagskvällen. Anledningen var att de kände oro för en anhörig person som inte dök upp under ett födelsedagsfirande under onsdagen och vars sista kända livstecken är från förra måndagen.

"Vi tror oss veta vem det är"

Polisen vill dock inte lämna några som helst uppgifter om vems kvarlevor man kan ha hittat i den aktuella bostaden.

– Vi tror oss veta vem det är, men kroppen är ännu inte polisiärt identifierad genom dna eller tandkort och därför kan vi inte säga något mer än att en död person har anträffats, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Han berättar att man förhoppningsvis får svar på offrets identitet under onsdagen.

– Då skulle obduktionen börja i alla fall. Så det kan ta någon dag till.

Polisen har efter att kroppen hittades varit i kontakt med anhöriga till personen som man misstänker har blivit mördad och underrättat dem om att kvarlevorna från en person har anträffats vid adressen där den misstänkte mördaren greps.

Polisen är i övrigt mycket förtegen om det misstänkta mordet.

– Vi ligger lite lågt av utredningstekniska och även av förhörstekniska skäl, det beror på den person vi ska höra. Vi vill inte att det ska komma ut uppgifter som vederbörande skulle kunna snappa upp. Det kan röra vittnen också, säger Lars Johansson.

Advokaten: "Inga kommentarer innan häktningsförhandlingen"

I den häktningsframställan som lämnades in under måndagen stod det att det misstänkta brottet begåtts den 16 mars. Under tisdagen justerades det något, från och med sjunde sjunde mars till den 16 mars.

– Vi kan i nuläget inte exakt fastställa datum. Då finns det uppgifter i utredningen som gör att man kan begränsa det till den perioden, säger chefsåklagare Carsten Helland.

Efter att kroppen hittades sökte man bland annat med helikopter i närområdet och man uteslöt inte då att fler personer kunde vara inblandade i det grova brottet. Efter helgens förhör uppger Lars Johansson dock att det in nuläget inte finns några andra misstänkta.

Under helgen har polisens tekniker arbetat vid fyndplatsen och påbörjat en teknisk brottsplatsundersökning. Den aktuella bostaden hålls fortfarande avspärrad från polisens sida.

Den misstänkte mannens försvarare Rasmus Collin vill inte heller kommentera ärendet.

– Jag har inga kommentarer före häktesförhandlingen har hållits, säger han.

GP söker återigen advokaten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.