Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt farligt föremål i bil

Polisen stoppade under söndagskvällen en bil på riksväg i närheten av Viared, väster om Borås. I fordonet påträffades ett misstänkt farligt föremål.

Det hela inträffade vid halv sjutiden under söndagskvällen. Vittnen hade då noterat att flera personer som bar olika saker från en lägenhet i Viskafors, Borås till en bil och uppförde sig misstänkt. Bilen lämnade sedan adressen.

I höjd med Viared fick en polispatrull kontakt med personerna i bilen, två kvinnor och en man. I bilen hittade polisen ett misstänkt farligt föremål, eventuellt hemmatillverkat.

Nationella bombskyddet kallades till platsen och trafiken stängdes av på platsen. De gjorde bedömningen att föremålet är skarpt och omhändertog det.

De tre personerna i bilen greps av polis.

– Skälet till det var att patrullen anträffade ett föremål som bedömdes vara farligt och skarpt, säger Andreas Odén, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Enligt Borås Tidning är två av dem kända av polisen sedan tidigare. De misstänks nu för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse samt narkotikabrott genom innehav.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.