Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Misstänkt farligt föremål i Alingsås

På juldagens eftermiddag upptäckte en privatperson ett misstänkt farligt föremål vid en gångväg i Alingsås. Polisens nationella bombskydd kallades till platsen.

Under fredagseftermiddagen pågick en insats i Alingsås efter att ett misstänkt farligt föremål hittats vid en gångväg i Noltorpsområdet.

– Kollegorna som först kom till platsen kunde inte avgöra vad det var. De tar en bild på föremålet som de skickar till vakthavande som i sin tur skickar bilden till bombgruppen som inte kan utesluta att det är något farligt. Därför åker de dit, sa Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst, strax efter att nationella bombgruppen larmats till platsen.

Polisen beskrev det misstänkta föremålet som något frostigt telefonliknande med tejp.

– Föremålet är så litet, så om det skulle vara något farligt kan det inte ha så kraftig verkan, därför spärrar vi av 50 meter.

Föremålet upptäcktes vid 13-tiden av en privatperson, och polisen larmades då till gångvägen.

Ingen misstänkt

Vid 17-tiden på juldagen var bombgruppen fortfarande på platsen, och en liten avspärrning fanns kvar runt fyndplatsen.

– Arbetet pågår fortfarande på platsen. I nuläget vet vi inte vad det är för föremål. Jag hoppas att insatsen är avklarad inom en timme, och då räknar jag med att vi vet vad det rört sig om, sa Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.

Strax innan klockan 18 på kvällen kunde polisen meddela att nationella bombskyddet hade avslutat sin undersökning av föremålet.

– Det bedömdes som ofarligt så avspärrningarna är hävda och vi har lämnat platsen, säger Göran Carlbom.

Polisen har upprättat en anmälan gällande försök till allmänfarlig ödeläggelse. Det finns inga uppgifter om personer som kan kopplas till föremålet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.