Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Misstänkt farligt föremål hittat i Vänersborg

Ett misstänkt farligt föremål har hittats nära järnvägen på Vargön i Vänersborg. Tågtrafiken stoppades tillfälligt, men bedöms inte vara farligt för tågtrafiken. Nationella bombsskyddet är inkopplat.

Larmet kom strax innan klockan 10 om att ett misstänkt farligt föremål synts till vid järnvägen i Vargön i Vänersborg. Enligt polisen ska inringaren tyckt att föremålet sett ut som någon form av hemmagjord bomb.

– Det är en händelse som pågått ett tag nu, vi stängde av tågtrafiken först men kunde släppa på den igen efter att vi gjorde bedömningen att det inte var någon fara för trafiken där, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson vid region Väst.

Polisen har varit i kontakt med Nationella bombskyddet (NBS) som gjort bedömning efter dialog med polisen om att föremålet av allt att döma är ofarligt. Men samtidigt väljer NBS att åka till platsen för att omhänderta och eventuellt identifiera föremålet.

– NBS har kommit till platsen och är klara nu. Under tiden de jobbade fick man stänga av tågtrafiken igen, säger Stefan Gustafsson.

Även förra veckan hittades ett misstänkt farligt föremål i samma område. Polisen får nu undersöka om föremålen har något med varandra att göra samt att identifiera dagens hittade föremål.

Händelsen rubriceras som försök till allmänfarlig skadegörelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.