Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Hunden på bilden har inget med köttbitarna att göra. Foto: TT

Misstänkt förgiftade köttbitar hittade

Flera köttbitar har hittats på marken i Vara – nu misstänker polisen att de kan vara förgiftade för att göra hundar sjuka, skriver Skövde Nyheter. – Det här är en form av djurplågeri, det är någon som inte gillar hundar som lägger ut det här, säger Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, till GP.

Det är tidningen Skövde Nyheter som är först med att uppmärksamma de upphittade köttbitarna i Vara.

Köttbitarna ska ha hittats på tisdagskvällen.

– Någon har lagt ut flera stora köttbitar på Norra Ringleden i Vara, och vi misstänker att de förgiftats för att göra hundar sjuka, uppger polisen i Lidköping till tidningen.

De skriver även att polisen har upprättat en anmälan gällande försök till skadegörelse och att köttbitarna är tagna i beslag för provtagning.

Enligt Henrik Sterner, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, har det tidigare funnits uppgifter om att köttbitar har placerats i Gunnilse. 

LÄS MER: Nytt "förgiftat" kött hittat

"En form av djurplågeri"

Han känner dock inte till den här enskilda händelsen i Vara.

– Tidigare har det varit att det har blandats i glykol i köttbitar, nu känner jag inte till vad det är för något i köttbitarna. Det här är inte bra. Det är en form av djurplågeri och det är någon som inte gillar hundar som lägger ut det här, säger han till GP.

GP har tidigare skrivit om när det i oktober 2013 påträffades korv, kött och köttfärs som hade förgiftats med glykol. Då ska det ha hittats i trädgårdar och vid gångstråk i Gunnilse.

– Jag skrek och fick honom att sluta äta. Jag förstod genast vad det handlade om. Alla här är jätterädda och vaksamma på om fler hundar ska drabbas, berättade Camilla Karlsson, vars hund Sigge, fick nys på något bland löven och började tugga.

Det är dock oklart om de köttbitarna stämmer överens med den senaste händelsen i Vara.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.