Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är tagen från ett annat tillfälle. Bild: TT/Google Maps

Misstänkt för mord i Trollhättan släppt

Den man som suttit anhållen misstänkt för att ha dödat en kvinna i Trollhättan i måndags kväll har släppts på fri fot. – Det framkom nya uppgifter i går som gjorde att misstanken blev svagare och jag såg då inget skäl att häkta honom, säger åklagaren Caroline Fransson.

 

Det var i måndags kväll som en kvinna hittades död i sin lägenhet på Kronogården i Trollhättan. En man befann sig i lägenheten och han anhölls misstänkt för mord.

Mannen är nu släppt, men fortsatt misstänkt för mordet, men av den lägre misstankegraden.

– Förundersökningen fortgår och jag avvaktar besked som jag tror kommer om 14 dagar, då kan jag ta förnyad ställning till om förundersökningen ska fortgå, säger Caroline Fransson.
 

Väntar på provsvar

Enligt Sten-Rune Timmersjö vid Trollhättepolisens avdelning för grova brott handlar det om att man väntar på analys av de prover som togs vid obduktionen av kvinnan från Nationellt forensiskt centrum i Linköping.

– Det finns inget knivstick eller annan skada på kvinnan och då är det detta som återstår. Vi har även förhört alla runt omkring, säger han.
 

Tidigare dömd för dråp

Enligt Vänersborgs tingsrätt dömdes den misstänkte mannen för några år sedan till fyra års fängelse för dråp på sin mamma. Han ska då ha trätt en plastpåse över huvudet på henne och sprutat in startgas.

Mannen hävdade att hans gärningar skulle bedömas som medhjälp till självmord eftersom mamman inte ville leva. Rätten bedömde gärningen som dråp då det fanns förmildrande omständigheter och att det konstaterats att mamman hade dödslängtan.

LÄS MER: Mordmisstänkt tidigare dömd för dråp på sin mamma

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.